“Flamur i kuq” për tenderin e Veliajt, harxhon 70 milionë lekë për solucione makinash

1 javë më parë

Kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj nuk ndalet kur vjen puna për dhënien e tenderave pa garë për kompanitë e miqve të tij. Këtë radhë bëhet fjalë për një tender të bërë nëpërmjet Drejtorisë së Përgjithshme të Rrugëve dhe Ndriçimit Publik, për blerjen e aditivëve (vajra motorikë).

Tenderi i cili është shpallur në datën 8 tetor, mbanë numrin e referencës REF-07504-10-07-2021 dhe ka fondin limit 6 968 000 lekë të reja.

Në këtë tender ka marrë pjesë në garë vetëm një kompani “AMOS OIL” sh.a e cila është shpallur dhe fituese. Ky tender është i skualifikuar në radhën e kontratave “Red Flag”, çka do të thotë se janë shkelur rregullat bazë të transparencës dhe konkurrimit. 

Tenderët janë garë, ndërsa për Bashkinë e Tiranës duken thjesht formaliteti i radhës, për të dhënë qindra milionë miqve të afërt të Veliajt.

Gijotina.com

Të ngjashme