Zyrtarisht në sezonin e gripit, ja disa rregulla si të kujdeseni për veten

6 ditë më parë

Jemi zyrtarisht në sezonin e vjeshtës dhe i ftohti ka “trokitur” në derën e gjithësecilit. Me siguri disa persona e kanë bezdi motin e ftohtë bashkë me problemet shëndetësore që ai sjellë me vete.

Shumë njerëz marrin pushim nga puna ose anulojnë planet kur janë ftohur ose sëmurë. Pa pushimin e duhur trupi juaj nuk mund të rregullohet ose të forcojë sistemin e tij imunitar. Forcimi i sistemit tuaj imunitar kërkon gjumë të rregullt, shtrirje, ushtrime të rregullta dhe një dietë të shëndetshme.

Këtu janë 8 mënyra për të praktikuar kujdesin ndaj vetes gjatë sezonit të ftohjes dhe gripit, disa prej të cilave janë të dobishme për parandalimin dhe shmangien e sëmundjes, por të gjitha do t’ju ndihmojnë të arrini një shërim të shpejtë. Njihuni me to:

1. Flini shumë

2. Lani gjithmonë duart

3. Merrni vitaminën C të përditshme

4. Hani ushqime të shëndetshme

5. Bëni streching për të lehtësuar tensionin e muskujve

6. Merrni parasysh marrjen e një multi-vitamine

7. Pini lëngje të ngrohta

8. Antibakterialë natyralësh si xhinxher, limoni etj.

Të ngjashme