Probleme me pasurinë, KPK shkarkon nga detyra gjyqtarin Rexhep Karaj

6 ditë më parë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, i njohur ndryshe si KPK, ka vendosur sot shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Matit, Rexhep Karaj. Edhe në seancën e sotme ku pritej të merrej vendimi, Karaj vendosi që të mos ishte i pranishëm në sallë.

Procesi i Vettingut për gjyqtarin Karaj u krye nga trupi gjykues i kryesuar nga Etleda Çiftja, me relator Roland Ilian dhe anëtare Firdes Shulin. Gjatë hetimit të bërë në tre shtyllat e Vettingut për magjistratin, trupa gjykuese doli në përfundimin se subjekti i rivlerësimit kishte probleme të shumta me pasurinë dhe një balancë negative në shumën totale 7.8 milionë lekë.

Rexhep Karaj e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe punoi prej më shumë se dy dekadash si gjyqtar në Gjykatën e Matit.

Të ngjashme